Červen '19

Červen '19

V červnu jsme si bambusově odlehčili.

Bambus

Příběh

Při přípravě červnového ponožkového exempláře se kolega Hubert Ponožka, sekretář Klubu, musel ponořit do zrádných vod kreativního účetnictví. Co by pro blaho Klubu a jeho členů neudělal!

Počátkem léta se vždy snažíme vytvořit ponožky vhodné i pro tropické teploty. Svou odlehčeností a prodyšností se k tomu nejvíce hodí bambusová vlákna, byť je třeba zmínit i druhou stranu téže mince: jejich menší pevnost a z toho rezultující vyšší náchylnost k opotřebení.

Další drobnou nevýhodu bambusu je pak vyšší pořizovací náklad. Jedná se nicméně o rozdíl zanedbatelný a nikdy jsme jej nebrali v patrnost. Letos však klubový pokladník Gustav Škudlonožka přišel s tím, že červen bambusový být nemůže, neb se materiál nevejde, byť těsně, do výdajového rámce pro tento měsíc.

Příležitost ke škrtům Hubert kolegiálně spatřil v pololetním ponožkovém přídavku pro ostatní členy Nejvyšší ponožkové rady. Nevěděl však, jak zdůvodnit, že v červnu radní neobdrží ponožkovou dotaci, přestože na ni mají nárok s koncem každého pololetí.

Zoufal si. Ze všech 365 dní v roce musí ten prostřední připadat zrovna na bambusový červen! Na to se zarazil. Prvních šest měsíců dá přeci dohromady pouze 181 dní a střed roku připadá až na den číslo 183. Pololetní subvence se tedy bude vydávat až druhého července, přesně v půlce roku, a červnový rozpočet tak unese i ona odlehčená bambusová vlákna.

Materiál

Červnové ponožky sestávají ze sedmdesáti pěti procent z bambusové viskózy, která výborně pohlcuje vlhkost a je vysoce prodyšná. Dále obsahují deset procent bavlny a pět procent polyamidu. Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen propůjčuje ponožce vysokou pevnost, elastan jí naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

Kryštof Kepr Kryštof Kepr Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Zajímavé články z PonožkovinVíce článků

Angličtina s červnovou ponožkou

25. 06. 2019

Angličtina s červnovou ponožkou

V šestém měsíci se pravidelná hodina angličtiny nesla v částečně potemnělém duchu. Asi to bylo tím, že končil školní rok.

English with Ponožka

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny