Květen '19

Květen '19

Věčná sláva květeně a ponožkování.

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada upadla při tvorbě květnového vzoru do hluboké zahálky. A musela se s tím vypořádat.

Zprvu tomuto nešvaru nevěnoval Hubert Ponožka, sekretář Klubu, žádnou pozornost. Co na tom, že si kolegové čas od času hodí při práci nohy na stůl a pokochají se svými ponožkovými skvosty? Jistě se po chvíli opět se vší vervou pustí do dalšího ponožkového konání.

Mýlil se však, neb lenost prorostla srdce ponožkových kolegů. V tu chvíli si vzpomněl na italského pragmatika Niccola Machiavelliho, který pravil, že potíže jsou jako nemoc. Na počátku není složité je léčit, ale vidět. Na konci naopak není složité je vidět, ale léčit.

Co s tím? Úvahy se táhly od dalších Machiavelliho metod až po Leninovu zásadu, že kdo chce zapalovat, musí sám hořet. Ani tyto hrátky s ohněm však úspěch nepřinesly. Poslední zbytky sil tak Hubert vsadil na kartu květnové romantiky.

„Kolegové, náš Klub je jako poupátko a Vaše práce jako vláha. Bez ní poupátko uschne a nikdy nevykvete. Vaše nášlapníky budou navždy barev prosté. A pro dámy tuze nudné, neb srdce dámy touží po bující květeně!“ zněl jeho hlas jednacím sálem.

Ospalé oči se začaly otvírat, ztuhlé krky otáčet a i Hubert pochopil, že ani k mužovu srdci nelze hledat klíč v jeho mozkovně.

Materiál

Květenou inspirovaný vzor sestává z osmdesáti pěti procent z česané bavlny, kterou jsme doplnili pěti procenty polyamidu. Ten ponožce zajišťuje vyšší odolnost. Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen propůjčuje ponožce vysokou pevnost,  elastan jí naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

J Č Josef Čepelák Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
P P Pavel Poláček Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Zajímavé články z PonožkovinVíce článků

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny