Leden '24
Bavlna

Příběh

Je-li čas skutečně čtvrtou dimenzí, pak si nový rok lze představit jako nenaplněnou časoprostorovou přihrádku, do níž právě pěchujeme svá přání, plány a naděje. Bohužel jsme nepřišli na způsob, jak na ponožkách vyplést čtyřdimenzionální výjev, byť obyčejné tři dimenze se – jak vidíte – vyjevit dají. Snad se s nimi spokojíte.

 

 

Zamysleme se však hlouběji nad zmíněným obsahem letošní časoprostorové škatulky. Každý by si přál, aby byl započatý rok úspěšný a šťastný pro všechny. Je to ale vůbec možné?

Bohužel zatím se dá potvrdit pouze to, že šiřitelé utopických myšlenek se zpravidla neměli úplně špatně. Platón patřil mezi vznešené Atéňany. Dokonce si mohl dovolit i založení vlastní školy - Akademie, kde se neplatilo žádné školné. To jistě přispělo k popularitě Platónovy myšlenky, že vládnoucí třídu by měli tvořit výhradně filozofové. Naopak fungování zcela beztřídní společnosti zevrubně popsal Karl Marx v prestižní londýnské čtvrti Soho pod štědrou finanční záštitou kapitalisty Engelse.

A tak dovolte, abych si také trošku smočil nášlapník v utopickém rybníčku. Představuji si rok 2024, kdy se všichni pozastaví a zahledí na své ponožkové exponáty. Krása z nich se vzlínající naplní duši pozorovatelů takovým ukojením, že nebude již třeba nic jiného než minimální příjem potravy a občasný výkon bazálních tělesných funkcí. Následný pokles spotřeby neponožkového zboží uhasí všechny ekonomické a ekologické neduhy světa.

Pakliže by se snad letos nepodařilo spustit celosvětovou ponožkovou nirvánu, pak mi dovolte přihodit do zmíněné časoprostorové nádobky ještě jedno záložní přání. Nechť jsou Vaše letošní kroky šťastné a pestré a naše ponožky jsou Vám při nich věrnými a spolehlivými společnicemi.

Materiál

Z osmdesáti procent se skládá z bavlněné příze, kterou doplňuje deseti procenty polyamid. Ten slouží zejména pro zvýšení odolnosti ponožky.

Kostru ponožek a zbylý obsah tvoří lycra a polypropylen. Polypropylen zaručuje ponožkám vysokou pevnost, Lycra jim dodává pohodlnou prostorovost a antibakteriální ochranu.

S přáním mnoha kroků v komfortním prostoru
Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny