Září '23

Září '23

V září jsme prokázali, že i obdivovatelé ponožek umí vzhlédnout k nebesům. Obzvláště v noci, když na ponožky není dobře vidět.

Bavlna

Příběh

Vaše členství patří do exkluzivní množiny rozhodnutí, kterážto přinášejí pouze výhody a žádné nevýhody. Řadí se tak například ještě o stupínek výše než jezení zdravé, ale nadýmavé brokolice či utužující, ale namáhavé horské procházky.

K všeobecnému údivu se však v Nejvyšší ponožkové radě, jež má na starosti tvorbu Vaší ponožkové výbavy, začala šířit poplašná zpráva, že snad existuje nějaká stinná stránka ponožkového panování. Podstata tohoto úsměvného nesmyslu spočívá v tom, že vizuálně magnetizující ponožkové exponáty mohou odtrhnout Váš zrak od jiných pohledových delikates.

Obzvláště zasaženy pak mají být nádhery situované v jiných kvadrantech zorného pole, než je obvyklá ponožková stanice. Zdá se mi ale pošetilé domnívat se, že ponožkové blahorodí potřebuje povzbuzení, aby vzhlédlo k nebesům. Jakožto lidé to ostatně máme v krvi.

To, co jsme donedávna považovali za roztomilé kresby zvířátek v jeskyních, se díky nenechavým antropologům a archeologům mění v desítky tisíc let staré hvězdné kalendáře popisující noční oblohu. Za mrazivých zimních nocí se zřejmě někdo úpěnlivě snažil ve hvězdách vyčíst, jak dlouho bude ještě trvat zima a kdy přiběhnou čerství mamuti.

Naštěstí pro predikci nového přísunu ponožek není třeba stelárních map, neb my se řídíme snadno pozorovatelnými cykly lunárními. Ani poničení Vašich zdí tedy kvůli členství v Klubu Pánů z Ponožkovic nehrozí.

Materiál

Z osmdesáti pěti procent jest upleten z bavlněné příze barvy temných lesních hvozdů. Polyamid v podílu pěti procent jsme do ponožky vložili pro zvýšení její odolnosti.

Zbylá desetina obsahu z lycry a propylenu formuje kostru ponožky. Polypropylen zaručuje ponožce vysokou pevnost a lycra jí dodává potřebnou pružnost. Díky iontům stříbra působí také antibakteriálně.

S přáním jasně směřovaných kroků
Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny