Říjen '23

Říjen '23

Říjen na houby... nebo vlastně houby na říjen.

Bavlna

Příběh

Při pohledu na Váš nejnovější ponožkový exemplář si možná říkáte, že jsme se začetli do knih Jacka Kerouaca či jsme se zhlédli v díle Alexe Graye, soudobého guru psychedelického umění.

My jsme se však nevznášeli v oblacích, jako to možná při psaní své písně „Lucy in the Sky with Diamonds“ dělali slavní Brouci. Naopak jsme stáli nohama pevně na zemi, a dokonce jsme se poctivě podívali i přímo do ní. A tam jsme nalezli jednoho přehlíženého hrdinu. Kde jinde než v Ponožkovicích by se tací přízemní velikáni měli dočkat zastání?

Houby totiž rozhodně nejsou na houby. „Vše, co má počátek, musí mít i konec,“ pravil Buddha. A možná se hned poté zamyslel právě nad houbami, neboť jejich schopnost reinkarnovat mrtvou organickou hmotu zpět na základní živiny umožňuje trvalé otáčení koloběhu života na naší planetě.

Přesto máme tendenci řadit vše živé buď mezi živočichy, či rostliny. Houba však do fauny ani do flóry nepatří. Jedná se o samostatnou říši na stromu života a správněji bychom tedy měli vymezovat „faunu, flóru a fungu“.

Že si snad takovou poctu prostá houba nezaslouží? Vězte, že do fungy se řadí i plísně včetně štětičkovce, jehož latinské jméno Vám bude jistě povědomé: Penicillium. Možná by byl i Buddha překvapený tím, kolik konců dokáže taková houba oddálit.

Materiál

Z osmdesáti procent se skládá z bavlny. Tu doplňuje z deseti procent polyamid pro zvýšení odolnosti proti opotřebení.

Zbylých deset procent tvoří lycra a polypropylen. Polypropylen zaručuje ponožkám vysokou pevnost, lycra jim dodává potřebnou pružnost a také antibakteriální ochranu. 

S přáním pohodlného podhoubí 
Vaše Nejvyšší ponožková rada 

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny