Květen '23

Květen '23

Kdyby lidé po vzoru květin používali pro přenos své genetické informace opylovače, prochodili a prošoupali by jistě méně ponožek. Naštěstí pro nás je lidská láska samohybná.

Bavlna

Příběh

Předlohou Vašich nejnovějších ponožek jsou květy, neboť nemine jaro, aby nás nehlodla otázka: Proč milujeme květiny?

Odpověď se na první pohled jeví tak jasně jako nádherný jarní den. Květy lákají opylovače, na jejichž asistenci se rostlinné rozmnožování spoléhá. A to je přesně ten důvod, proč vypadají a voní tak krásně… opylovačům. Ale lidé k opylovačům nepatří. Tak proč nás květinky tak uhranuly?

Má oblíbená teorie se zakládá na tom, že i rostlinná láska prochází žaludkem. Ještě předtím je však třeba pojmenovat další reprodukční problém související s malou mobilitou. K čemu jsou polétavé sexuální služby opylovačů, když se zárodek nedostane mimo stín svého předka? Krytosemenné rostliny proto potřebují ještě druhou službičku: relokaci semene.

Některé volí vítr, ale když je semeno moc těžké, vzniká prostor pro poslíčka. Z toho důvodu jsou semínka často obalena ve šťavnatém ovoci lákajícím ke svačince. Během milostného aktu v trávicím traktu se poslíček pohybuje a závěrečné dějství tak vykonává na jiném místě. Pro požívače ovoce jsou proto květy symbolem budoucí úrody. A rostliny zabily dvě příslovečné mouchy jednou ranou tím, že učinily květy populárními mezi opylovači i přepravci.

Inu, matka příroda si věděla rady, když lásku hnala ústy. Vyjádření náklonosti Vašim novým ponožkám přenechte však raději svým nožkám.

Materiál

Použito je v něm osmdesát procent bavlněné příze ve dvou zelených odstínech a také v květech. Deset procent doplňují polyamidová vlákna a zbylou desetinu napolovic tvoří lycra, aby ponožka správně přiléhala, a polypropylen, jenž zaručuje ponožce její pevnost. Antibakteriální ochrana je samozřejmostí.

Nechť roste do květu a krásy nejen Váš ponožkový pár
Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny