Duben '23

Dubnové fialové optimum.

Bavlna

Příběh

V dubnu se Nejvyšší ponožková rada zamyslela nad statusem zelené barvy jako symbolu zdravě kvapících přírodních pochodů.

Jakkoliv se může zdát, že zelená barva je tou pravou známkou probouzející se, či dokonce bující přírody, jedná se o povrchní hodnocení. Z viditelného spektra je totiž zelená tím jediným témbrem, jenž nepohání fotosyntézu. Proces, který posléze dodává energii veškerým organickým chodům pozemské přírody. Kdyby náhodou začalo slunce vyzařovat pouze zelené světlo, všechny rostliny by uvadly.

Oproti tomu fialová barva má díky nejvyšší frekvenci z celého viditelného spektra nejvíce energie a mohla by tak rostlinný metabolismus pohánět nejvýkonněji. Evoluce má ale svou hlavu a rostliny si tak nejvíce oblíbily červenou a modrou.

Jedná se ale o suboptimální řešení a v ideálním světě by fialová byla nejcennějším palivem bující přírody. Třeba té jarní. Naštěstí my jsme mohli pro Váš nejnovější ponožkový exemplář zvolit fialové optimum.

Materiál

Základní nachová barva tohoto hracího výjevu je upletena z bavlněné příze a tvoří osmdesát procent obsahu ponožky. Doplněna je deseti procenty polyamidových vláken, z nichž jsou vyvedeny základní tvary káry na ponožce vypletené. Polovinu zbylé desetiny tvoří Lycra, aby ponožka dobře přiléhala. Druhou polovinu pak polypropylenové vlákno, jež vyztužuje i nárazové zóny na patě a špičce. Antibakteriální ochrana je samozřejmostí.

S přáním hezky hravých dní
Vaše Nejvyšší Ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny