Září '22

Září '22

I na ponožku existuje mnoho úhlů pohledu. Bohudík.

Bavlna

Příběh

Při tvorbě zářijového vzoru jsme se zaměřili na to, jaký úhel je v lidském životě ten nejdůležitější.

Jako první nás napadl angulus rectus neboli úhel pravý. Ačkoliv se v přírodě vyskytuje zřídka, v tak říkajíc civilizovaném prostředí jen bují. Klubový sekretář Hubert Ponožka si však dovolil navrhnout jako klíčový ještě jiný úhel pohledu. A to sice ten Váš – tedy úhel pohledu člena Klubu. Nemusí se přitom jednat o úhel pravý.

Jeho tvrzení se může zdát opovážlivé, avšak opírá se o skutečné pilíře lidského myšlení. Filozofický směr zvaný perspektivismus naťukli tací velikáni jako Arthur Schopenhauer či Gottfried Leibniz. Vlajkonošem myšlenky, že na skutečnost existuje mnoho (úhlů) pohledů, přičemž žádný jeden není dokonale přesný a prav(div)ý, je však německý filosof Friedrich Nietzsche.

Muž, jehož dílo lze ve své velikosti srovnávat snad jen s velikostí jeho kníru, věděl o různých perspektivách své. Mnohé tělesné i duševní neduhy jej nutily zaujímat stavy nabízející rozličné až roztodivné výhledy na lidskou existenci. Svým způsobem se tedy jedná o zjištění z expedice, jíž by se většina z nás nechtěla účastnit.

A tak si pojďme spokojeně užít vědomí, že pravý úhel není nutně ten správný a mnoho zkosených pohledů vydá za více než jeden domněle (s)prav(n)ý.

Materiál

Čtvercové, troj- i víceúhelníkové útvary jsou upleteny z bavlněné příze zeleno-modré a béžové barvy a vyplňují osmdesát procent obsahu ponožky. Oranžové a zelené plochy tvoří polyamid, který jsme do ponožky vložili v podílu deseti procent pro zvýšení její odolnosti.

Zbývajících deset procent obsahu tvoří Lycra a polypropylen, které spolu formují kostru ponožky. Polypropylen zaručuje ponožce vysokou pevnost, Lycra jí dodává potřebnou pružnost a díky iontům stříbra působí také antibakteriálně.

S přáním pestrých a spokojených kroků směřovaných do všech úhlů
Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny