Srpen '21

V srpnu jsme si odlehčeně zafilozofovali.

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada se v srpnu věnovala ponožkové filozofii. Od starořeckého Sókrata jsme se přitom dostali až k Marshallu McLuhanovi, kontroverznímu mysliteli poválečné doby.

Jeho jméno rezonuje především díky akurátní předpovědi internetu, již jako jeden z mála učinil před tím, než internet vůbec vznikl. McLuhan říká, že člověk technologii nejen tvoří, ale že i technologie tvoří člověka. Například dalekohled je rozšířením pro naše oči, nůž doplňuje naše zuby. A tak každý kousek ovládnuté technologie mění podstatu lidské existence. O zmíněném internetu a třeba naší Klubovně ani nemluvě.

A stejné je to s ponožkami. Napomáhají Vašim nášlapníkům s tepelnou regulací, s ochranou před třením i s honbou za estetickou dokonalostí. Na život bez ponožek by nebyl hezký pohled – nohy zjizvené od oděrek a puchýřů, rodinné rozpočty drancované spotřebou propocených bot. Skromnost stranou – ponožky se dotýkají esence Vašeho života.

Zacílili jsme tak naši pozornost na jediný úkol: dokonalý kousek ponožkové technologie pro srpnovou existenci členů Klubu. A protože srpen umí ponožkám pořádně zavařit, bylo třeba zajistit dostatečný přísun čerstvého vzduchu. Ponožky jsou proto v bezprecedentní míře upleteny technikou „odhozených oček“, kdy vzniká o polovinu tenčí, a tedy dvakrát prodyšnější úplet. Marshall McLuhan by jistě souhlasil, že díky ovládnutí této ventilační technologie jste se stal živočichem lépe přizpůsobeným pro srpnové bytí.

Materiál

Osmdesát pět procent srpnové ponožky tvoří bavlněná příze tří odstínů. V místech, kde se mísí fialová příze se světlým podkladem, je struktura ponožky odlehčená, což umožňuje lepší odvod tepla od nášlapníku.

Bavlnu doplňuje pěti procenty polyamid, který zajišťuje ponožce lepší odolnost. Kostru ponožek a zbylých deset procent jejich obsahu tvoří Lycra a polypropylen. Polypropylen zaručuje ponožkám vysokou pevnost, Lycra jim dodává potřebnou pružnost a také antibakteriální ochranu.

Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

J G Jan Gaisler Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
Vojtěch Formánek Vojtěch Formánek Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny