Červenec '21

Červenec '21

Z července jsme vydolovali tyto krásky.

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada se rozhodla srpnový model vyzdobit jedním z tyrkysových odstínů. Stalo se tomu tak proto, že usilovná snaha lidského pokolení o dobývání tyrkysu je možná tím nejlepším dokladem nezadržitelné touhy lidského oka i duše po krásných barvách.

Jedná se o minerál, jenž je moc měkký na to, aby se z něj dalo vyrobit něco užitečného, tak křehký, že jej rozlomíte rukou, a nehodí se ani do žádné zajímavé chemické reakce. Jeho těžba obnáší nekonečné přehrabování v kamenné suti a rozbíjení balvanů v pouštním podnebí, jelikož náš kýžený nález se rozpouští ve vodě. Sucho, prach a sluneční výheň jsou věrnými společníky. Není jiného důvodu, proč vynakládat toto nemalé úsilí na získání tyrkysu než jeho magická barva.

Členům Klubu jsme však brigádu v tyrkysovém dole doporučit nemohli. Představa, že členové Klubu Pánů z Ponožkovic budou kvůli barvě trpět nepohodlím, by bezesporu znamenala, že jsme ve svém poslání selhali.

Proto dovolte, abychom Vám raději představili červencový ponožkový exemplář kombinující potěšení z jednoho příjemného tyrkysového odstínu s maximální mírou pohodlí. A pro jistotu jsme s kolegy přihodili i hrst měděné, neb ta často tyrkysovou horninu protkává, a „pouštní“. To aby celý zážitek byl pěkně pohromadě.

Materiál

Červencové ponožky jsou upleteny z bavlněné příze, která tvoří zhruba osmdesát pět procent obsahu ponožky. Pět procent pak patří polyamidu, jež ponožce zajišťuje lepší odolnost.

Kostru ponožek a zbylých deset procent jejich obsahu tvoří Lycra a polypropylen. Polypropylen zaručuje ponožkám vysokou pevnost, Lycra jim dodává potřebnou pružnost a také antibakteriální ochranu.

Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

T H Tomáš Hnízdil Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny