Červen '21

Červen '21

Červnem jsme prosvištěli rychlostí rostoucího bambusu.

Bambus

Příběh

Červnová ponožka byla vyrobena z bambusu, tudíž jsme se důkladně věnovali přednostem tohoto pozoruhodného materiálu. A to nejen co se ponožek týče.

Bambus je totiž takový brouk Pytlík mezi materiály. Postavíte z něj dům, upletete si ponožku a jeho výhonky uvaříte k večeři. Navíc pokud by Vám náhodou došel, není to žádná tragédie. Roste nejrychleji ze všech rostlin a při pedálu sešlápnutém až na podlahu dokáže vymáčknout sebevražedné 4 cm/h. Pro srovnání takový smrk vyroste maximálně o 0,02 cm/h. A právě díky rychlému růstu, pro nějž čerpá uhlík z atmosféry, se bambusem mohutně léčí i klimatická krize.

My jsme bambus pro červnový exemplář zvolili z méně vzletných důvodů. Jsou z něj totiž ponožky na léto jako dělané. Prodyšné, chladivé, se schopností odvádět pot od Vašeho nášlapníku a dokonce i s antibakteriálními vlastnostmi.

Přejeme příjemný a řádně chladivý červen!

Materiál

Červnový pár jest ještě o něco výjimečnější než ostatní. Je totiž upleten z bambusu.

Z osmdesáti procent se skládá z bambusové viskózy, kterou doplňuje pěti procent bavlněná příze a stejným podílem polyamid. Obě tyto ingredience slouží pro zvýšení odolnosti.

Kostru ponožek a zbylých deset procent jejich obsahu tvoří Lycra a polypropylen. Polypropylen zaručuje ponožkám vysokou pevnost, Lycra jim dodává potřebnou pružnost a také antibakteriální ochranu.

Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

J M Johan Mattsson Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny