Prosinec '21

Prosinec '21

Vzdáváme hold všem obalům, které se podílely na letošních Vánocích.

Bavlna

Příběh

Je tomu více než sedm let, co má Hubert Ponožka tu čest sloužit jako ponožkový sekretář Klubu Pánů z Ponožkovic. Již tedy nebylo kam uhýbat a Hubert se rozhodl sepsat vlastní teorií všeho neboli vyjádření k podstatě našeho světa. Dále budeme citovat přímo jeho slova.

„Co je tedy dle mé teorie základní charakteristikou veškeré hmoty? Vše je jen obal. Posuďte sám. Vaše boty obalují Vaše úžasné ponožky, ponožky pokrývají kůži, kůže obklopuje svalstvo, které zase přiléhá na kostru. A ve Vašich kostech se toho také vrství mnoho. Koneckonců leckdo by řekl, že naše tělesné schránky jsou… schránky, což je typ obalu.

Nejde však jen o nás samé. Vzduch, který dýcháme, je součástí atmosféry, tedy plynného obalu Země. Chodíme při tom po zemské kůře a ta spočívá na zemském plášti. Když Démokritos vymýšlel termín „atom“ neboli „nedělitelný“, jistě si myslel, že atom nic obalovat nemůže, neboť nic menšího neexistuje. Jak by jej překvapilo, že z prostorového hlediska je většina atomu vlastně zase jen obal, v tomto případě tvořený elektrony."

Podstata hmoty byla tedy vysvětlena a mohli jsme to společně oslavit. Ostatně prosinec je měsíc oslavám a balení přímo zaslíbený. K prosincovým slavnostem totiž patří dárky a ty je třeba vzhledně zabalit. Což je přesně to, co my se snažíme dělat s Vašimi nášlapníky každý měsíc.

Materiál

V prosinci jsme zabalili Vaše nohy a do osmdesáti procent bavlny. Aby se obal jen tak neprošoupal, přidali jsme ještě deset procent polyamidu.

Polovinu zbylé desetiny tvoří elastan, aby balení dobře přiléhalo. Polypropylenové vlákno pak vyztužuje i nárazové zóny na patě a špičce. Antibakteriální ochrana je samozřejmostí.

S přáním dobře zabaleného prosince
Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

Tom de Ruyck Tom de Ruyck Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny