Leden '21

Dvacetjedna bývá vítězná kombinace.

Bavlna

Příběh

Jak se na úvod roku sluší a patří, chystali jsme se na úvod roku přát všeho dobrého a pestrého. Ponožkoví radní si však vzali zamýšlené přání na paškál.

„Přání je nezávazný popis příhodné budoucnosti. To umí každý. Člen Klubu Pánů z Ponožkovic si zaslouží více,“ poňoukal Bořek Pleticha.

„Uvědomte si, kolik takových přání uslyší. Jistě od náš očekává něco užitečnějšího,“ rochnil se kolega Pleticha v pochybnostech, které sám vyvolal. „Což tak do nového roku nepopřát, nýbrž jej rovnou předpovědět."

Předpověď je však disciplínou o poznání náročnější. Kupříkladu správnou predikci uplynulých dvanácti měsíců bychom nejspíše hledali v bohnickém sanatoriu či na internetové periferii. Na dvacátý první rok dvacátého prvního století jsme si však z nějakého důvodu věřili.

Kuráž nám dodalo i to, že v kartách je minimálně již od 16. století dvacet jednička vítěznou kombinací. Povzbudil by nás možná i samotný Albert Einstein, který v roce 1921 konečně vyhrál Nobelovu cenu za fyziku, včetně kýženého uvolnění pro jeho osobní finance. Koneckonců uvolňující výhrou byl svým způsobem i dvacátý první dodatek americké ústavy, jenž zrušil omezení spojená s prohibicí.

Jistě už také pozorujete krystalizující trend. Pro jistotu však dodáme, že jednadvacítka je členkou zlaté Fibonacciho řady, kterážto po staletí motá hlavu matematikům, a mnozí ji dokonce považují za číselné „zhmotnění“ krásy.

S výčtem by se dalo pokračovat, avšak průběh roku je již vidět jasně, neboť na něm nebude mnoho mráčků. A tak jsme pro jednou nejen popřáli, nýbrž i předpověděli vítězně uvolněný rok s krásně modrým nebem bez mračen.

Materiál

Lednové ponožky sestávají z osmdesáti procent z bavlněné příze, kterou jsme pro zvýšení jejich odolnosti doplnili deseti procenty polyamidu.

Kostru ponožky a zbylých deset procent jejího obsahu tvoří Lycra a polypropylen. Polypropylen zaručuje ponožce vysokou pevnost, Lycra jí dodává potřebnou pružnost a také antibakteriální ochranu.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

J B Jiří Bufka Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
Martin Döbert Martin Döbert Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny