Duben '18

V dubnu jsme nazuli kostým divadelního harlekýna.

Bavlna

Příběh

Při tvorbě dubného vzoru si Nejvyšší ponožková rada povšimla, že za letošním Božím hodem velikonočním se skrýval i první aprílový den.

V jeho uctění jsme ale měli značné mezery. Chabý pokus členů Nejvyšší ponožkové rady vyvést svého kolegu, sekretáře Klubu Huberta Ponožku, aprílem tak, že mu schovají všechny ponožky, Hubert hravě odrazil využitím jedné ze svých skrýší pro případ ponožkové apokalypsy.

Ani jeho snaha o žertík však nevyšla dokonale. Navrhl, že v dubnu by Klub mohl členům poslat pár sněhobílých ponožek a sadu fixů, aby si vytvořili vlastní originál. Radní tento nápad vedl k předčasnému pozvednutí jejich velikonoční vrbové výzbroje a ryčení válečných pokřiků, jež přehlučily jakékoliv snahy o vysvětlení.

Selhání přitom bylo o to horší, že apríl je letitou tradicí. První zmínka o dni zasvěceném žertíkům sahá již do 14. století k peru anglického básníka Geoffreyho Chaucera, autora Povídek canterburských. Ostrovní humor stojí také za světoznámým vtípkem britské televize BBC, která přesně před 51 lety odvysílala reportáž o obzvláště bohaté sklizni špaget ze stromů v italsky hovořící části Švýcarska. Výsledkem byl prudký nárůst poptávky po semenech špagetovníku.

Abychom takové fiasko již nikdy nedopustili, ustanovili jsme první duben jako svátek na úrovni Vánoc, Velikonoc a narozenin Huberta Ponožky. Na počest této změny jsme vzor dubnové ponožky inspirovali divadelním harlekýnem neboli komediantem a šprýmařem.

Materiál

Dubnové ponožky se z přibližně osmdesáti procent se skládají z česané bavlny, již je vyvedena všechna červená barva. Dalšími zhruba deseti procenty se pak na složení podílí polyamid, který najdete v bíločerných elementech.

Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje ponožce vysokou pevnost, elastan jí naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

F K Filip Kulhánek Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
F M Filip Mayer Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
T H Tomáš Hnízdil Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny