Březen '18

Březen '18

V březnu jsme našim členům poslali ponožkový telegram.

Bavlna

Příběh

Při přípravě třetí pánské ponožky roku si Nejvyšší ponožková rada všimla, že čtvrtou březnovou neděli tomu bude přesně 173 let, 9 měsíců a 30 dní od první telegrafní zprávy zaslané pomocí Morseovy abecedy.

Náhodou to vyšlo takto přesně na den a Rada se proto shodla na vytvoření vzoru oslavujícího právě revoluční vynález Samuela F. Morse.

Jednota bohužel nenastala v otázce, co by ponožka měla pomocí morseovky říkat. Klubového sekretáře, ctěného Huberta Ponožku, nejvíce zaujal návrh, který prosazoval vypletení písmen H a P, tedy jeho monogramu

Lehounce neskromný námět si však žádné další zastánce nenašel a naopak byl zavalen změtí konkurenčních propozic.

Huberta však uniknuvší příležitost zařadit se po bok velikánů světové módy mrzela - vždyť již od časů Charlese Fredericka Wortha, nejslavnějšího návrháře 19. století a zakladatele značkové módy, se jména a monogramy ikon oděvního průmyslu na šatech objevovaly.

Nakonec se ale na něj usmálo štěstí, neb další den po snídani postihla všechny kolegy prudká střevní chřipka.

Zatímco ony místnosti praskaly ve švech, jednací sál byl liduprostý. Kolega Ponožka se v klidu zbavil hnědé lahvičky od laxativ a jal se psát zápis z hlasování: „Pro – 1. Proti – 0. Návrh byl jednomyslně přijat."

Materiál

Česaná bavlna tvoří zhruba osmdesát pět procent objemu ponožek. Dalšími pěti procenty se pak na složení podílí polyamid, kterým jsme ponožku zpevnili na těch nejvíce exponovaných místech.

Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje ponožce vysokou pevnost, elastan jí naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

L K Lukáš Krupička Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny