Únor '18

V únoru jsme v Ponožkovicích tříbili zrak.

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada řešila v únoru dvě zásadní otázky. Zaprvé: jak je možné, že lidské oko dokáže rozeznat přes deset miliónů barev a přitom zásoba barevných přízí v Ponožkovicích nečítá ani sto témbrů? A zadruhé: je známo, že půst má zbystřující účinky na čichové a chuťové ustrojí, ale jaký je jeho efekt na zrak?

Cesta za odpověďmi vedla přes klubového pokladníka Gustava Škudlonožku, bez kterého by se plán nakoupit čtvrt tuny nových vzorovacích nití ve více než dvou stech odstínech tak či tak neobešel.

Kolega se sice zprvu zdráhal pustit byť jen jedinou korunu, nicméně poté, co zjistil, že členové Nejvyšší ponožkové rady by si nové témbry přáli natolik, že by je vyměnili za měsíc o chlebu a vodě, zbystřil a labužnicky zamlaskal nad vidinou možné úspory.

A výsledek? Ponožková vzorkovna, kam oko dohlédne, ale zároveň poněkud trudný závěr, že ani měsíc postění zrak ponožkového radního nezbystří.

Dvěma lehkými výjimkami potvrzujícími pravidlo byly oranžová a zelená barva, jež se nacházejí na právě na únorových ponožkách. Na počátku očisty totiž našli radní několik mrkví, jež slupli i s natí, a zbytek své duchovní cesty strávili hledáním podobného úlovku.

Materiál

Přibližně osmdesát pět procent hmotnosti únorových ponožek tvoří česaná bavlna. Pěti procenty se pak na složení podílí polyamid, kterým jsme ponožku zpevnili na nejnamáhanějších místech.

Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje ponožce vysokou pevnost, elastan ji naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

P M Petr Mojžíš Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny