Prosinec '18

Prosinec '18

Nechť Vánoce a „Rybovky“ jsou zdařilým spojením.

Bavlna

Příběh

Při přípravě prosincového vzoru zaujala kolegu Huberta Ponožku, sekretáře Klubu, dokumentární relace o Meisnerově technice herectví. Ta si zakládá na tom, že herec by měl skutečně prožívat to, co předvádí, neboť jen tak poskytuje divákovi plnohodnotný vjem.

A co by to byl za ponožkového sekretáře, kdyby vše, co vidí a slyší, nevztahoval k ponožkám. Zamyslel se proto, zda by nemohla vzniknout plnohodnotnější prosincová ponožka, pokud bych se s kolegy z Nejvyšší ponožkové rady dokázali s předstihem ponořit do hloubi prosincové atmosféry.

V Třeboni jsem pořídil kapra a na gramofonu pustil Českou mši vánoční neboli „Rybovku“ od Jakuba Jana Ryby. Efekt se dostavil bezprostředně, neb rybí tématika ovládla konverzaci. Ponožkovým radním se totiž zdálo, že jídla bylo málo, přičemž Hubertova obhajoba, že Ježíš nakrmil dvěma rybami pětitisícový dav, neobstála.

Když vzápětí Radní přišli na to, že Hubert Meisnerovu techniku neaplikoval zcela důsledně a nemá pro ně připravené dárky, začali jeho i Meisnera bojkotovat. Experiment to však již zhatit nemohlo. Ještě před protestním tichem si totiž kolega Ponožka stihl uvědomit, že prosinec je v mnoha směrech spjatý s rybou (i Rybou) a na plnohodnotné prosincové ponožce by jich mělo pár připlout.

Materiál

Prosincový model patří ke klasikům svého řemesla. Z osmdesáti pěti procent je vyroben z česané bavlny, kterou doplňuje pět procent polyamidu, jenž ponožce propůjčuje vyšší odolnost.

Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje ponožce vysokou pevnost, elastan jí naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny