Duben '17

Stoupejme opatrně po schodech k barevným zítřkům!

Bavlna

Příběh

Měsíc duben se v Ponožkovicích nesl v duchu hledání sloganu, jímž bychom co možná nejúderněji popsali směřování Klubu.

Zprvu na jednání Nejvyšší ponožkové rady zaznívala hesla jako „Vzhůru k barevným zítřkům“ nebo „Kupředu za barevnými zítřky“. Ani jedno z nich však nenašlo nadpoloviční počet radních, kteří by pro něj hlasovali.

Naštěstí náš sekretář Hubert Ponožka opět přišel s myšlenkou hodnou ponožkového génia. Postižen nedávným zraněním v podobě výronu kotníku, jež si způsobil nepřesným došlápnutím na poslední ze schodů vedoucích z naší společenské místnosti, si díky náhlé pronikavé bolesti vzpomněl na předmět, kterýžto vše zapříčinil.

Políben múzou ihned pronesl, že ideální kompromis mezi pohybem vzhůru a pohybem kupředu představuje (opatrná) stoupající chůze po schodech se středním náklonem.

Na sloganu „Stoupejme opatrně po schodech k barevným zítřkům!“ se Rada jednohlasně shodla, pročež jsme na důkaz tohoto usnesení motiv schodů vpletli i na nejnovější ponožkový exemplář.

Materiál

Zhruba osmdesát pět procent ponožky tvoří příze z česané bavlny, jež patří k na omak nejpříjemnějším materiálům. Noha se díky ní cítí v ponožce pohodlně i po dlouhém nošení. Pět procent ponožky tvoří polyamid, který slouží k jejímu zpevnění na nejvíce namáhaných místech.

Kostra ponožky se skládá z polypropylenu (pět procent materiálu ponožky) a elastanu (rovněž pět procent). Společně zajišťují pružnost a zároveň pevnost ponožkové konstrukce.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

M M Michal Mazanec ml. Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny