Březen '17

Březen '17

Jaro, barvy, ponožky...

Bavlna

Příběh

V březnu jsme si při svých dalekých cestách prstem po mapě povšimli, že příchod jara je v různých částech světa bouřlivě oslavovanou událostí.

Tyto bujarosti jsou navíc obvykle spojovány s pestrými barvami, což nás v Ponožkovicích samozřejmě nemohlo nechat klidnými.

Například během hindského svátku Holi, jež letos připadl na 13. března, se lidé navzájem barví od hlavy k nášlapníku, aby krom příchodu jara oslavili ještě vítězství dobra nad zlem.

Pozadu ale nezůstávají ani takoví Peršané, kteří oslavují 20. března svůj nový rok neboli Nowruz nákupem čerstvých květin a nového oblečení, ponožek nevyjímaje.

Jak jistě sami uznáte, nezbývalo nám, než se k oslavám příchodu jara připojit a březnový ponožkový exemplář vyvést v navýsost jarních barvách!

Materiál

Zhruba osmdesát pět procent ponožky tvoří příze z česané bavlny, jež patří k na omak nejpříjemnějším materiálům. Noha se díky ní cítí v ponožce pohodlně i po dlouhém nošení. Pět procent ponožky tvoří polyamid, který slouží k jejímu zpevnění na nejvíce namáhaných místech.

Kostra ponožky se skládá z polypropylenu (pět procent materiálu ponožky) a elastanu (rovněž pět procent). Společně zajišťují pružnost a zároveň pevnost ponožkové konstrukce.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny