Únor '17

Ponožkové abstraktno (Hubert Ponožka, olej na plátně a bavlna na noze, únor 2017)

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada se v únoru rozhodla věnovat se studiu výtvarného umění s tím, že radní, kteří v závěrečném zkouškovém testu prokáží bezchybné znalosti, budou královsky odměněni: dostanou příležitost určit umělce, jímž bude inspirován únorový ponožkový model.

Prověrku jsme však pravděpodobně sestavili až příliš obtížnou, jelikož se našel pouze jediný jedničkář. Útěchou budiž alespoň fakt, že premiant měl při volbě umělecké předlohy velmi šťastnou ruku.

Pieta Mondriana, holandského malíře první poloviny dvacátého století a zakladatele neo-plasticismu, zvolil dotyčný člen Rady především proto, aby svým kolegům ukázal, že je třeba klást si nemalé cíle. Tedy stejně jako Mondrian, který se pomocí maximální abstrakce snažil zachytit univerzální harmonii a podstatu života jako takového.

Jest pravdou, že při tvorbě ponožek si dáváme nepatrně skromnější cíle, avšak nutno podotknout, že ani maximální spokojenost členů Klubu nelze považovat za samozřejmost běžných dní.

Materiál

Zhruba osmdesát pět procent ponožky tvoří příze z česané bavlny, jež patří k na omak nejpříjemnějším materiálům. Noha se díky ní cítí v ponožce pohodlně i po dlouhém nošení. Pět procent ponožky tvoří polyamid, který slouží k jejímu zpevnění na nejvíce namáhaných místech.

Kostra ponožky se skládá z polypropylenu (pět procent materiálu ponožky) a elastanu (rovněž pět procent). Společně zajišťují pružnost a zároveň pevnost ponožkové konstrukce.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

R P Robert Pradl Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
J B Jan Bartoň Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny