Leden '17

V lednu jsme si popřáli co nejbarevnější nový rok.

Bavlna

Příběh

Na začátku nového roku jsme se zaměřili na přání barevnosti. Čemu je tedy záhodno se vystříhat, aby se rok 2017 neodehrával v libovolném počtu odstínů šedi?

Klíčovou ingrediencí barevnosti je samozřejmě světlo, bez něhož barvy nemohou být spatřeny. Proto doporučujeme vyvarovati se letošním dvěma zatměním Slunce.

První odstávka hlavního zdroje fotonů pro planetu Zemi se přitom odehraje již 27. února nad jižním Atlantikem, a to mezi 13:10 a 18:35 centrálního ponožkovicového času (CPČ).

S druhým výpadkem nutno počítat 21. srpna nad celými Spojenými státy americkými v čase mezi 17:46 a 23:04 CPČ.

Ještě zákeřnějším nepřítelem pak je pro vyznavače jasných barev mlha. Nejen že devátého února je svatá Apolena v mlhu často zahalena, ale i na třináctého října, na svatého Bivoje, mlha plete závoje. Před mlhou je tedy třeba míti se neustále na pozoru.

Jistě se nám v úvodu letošního roku nepodařilo vyjemnovat všechny činitele, které se pokusí barevnost roku utlumit. Věříme však, že i díky členství v našem Klubu se všem našim členům podaří zažít jen málo chvil, které by rok 2017 činily šedivým.

Naopak doufáme, že se existence nás všech v tomto roce protne s co nejvíce body, které ji rozzáří a vykreslí do těch nejpestřejších barev.

Materiál

Zhruba osmdesát pět procent ponožky tvoří příze z česané bavlny, jež patří k na omak nejpříjemnějším materiálům. Noha se díky ní cítí v ponožce pohodlně i po dlouhém nošení. Pět procent ponožky tvoří polyamid, který slouží k jejímu zpevnění na nejvíce namáhaných místech.

Kostra ponožky se skládá z polypropylenu (pět procent materiálu ponožky) a elastanu (rovněž pět procent). Společně zajišťují pružnost a zároveň pevnost ponožkové konstrukce.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny