Listopad '17

Listopad '17

Hřejivé rouno ovcí Merino posílilo imunitu našich členů proti zákeřné listopadové rýmičce.

Merino vlna

Příběh

Při přípravách listopadového vzoru schvátila Nejvyšší ponožkovou radu epidemie choroby všemi muži obávané, a to sice „rýmičky“.

Přestože všichni radní nad touto tíživou chorobou postupně slavně zvítězili, úleva netrvala dlouho. Uvědomili jsme si totiž, že častou příčinou tohoto onemocnění je podchlazení dolního zakončení nohou, neboli nášlapníků. A jelikož k zodpovědnosti za pohodlí právě této části Vašeho těla se hrdě hlásíme, rozhodli jsme se raději přijmout preventivní opatření.

Sázkou na jistotu bylo v tomto ohledu rouno ovcí plemene Merino. Vlna těchto huňatých přežvýkavců díky své struktuře nejen skvěle tepelně izoluje, nýbrž také výjimečně dobře pohlcuje vlhkost. Důkazem toho budiž také fakt, že merino ovce je třeba minimálně jednou do roka stříhat, aby nezahynuly přehřátím. Ostatně přesně z toho důvodu jsme listopadové ponožky raději neučinili huňatějšími, než obvykle, a pouze zaměnili bavlnu za vlnu.

Materiál

Listopadky jsme z osmdesáti pěti procent upletli z ovčí vlny plemene Merino. Ta je obzvláště vhodná pro zimní měsíce, neb díky specifické struktuře vlákna je hřejivější než bavlna, přičemž však umí také dobře absorbovat vlhkost a tudíž zabraňovat pocení. Pět procent každé ponožky pak tvoří polyamid, který slouží pro její zpevnění.

Kostra je složena po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje ponožce vysokou pevnost, elastan jí dodává potřebnou pružnost.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny