Prosinec '17

Prosinec '17

Každý rok má svou poslední ponožku.

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada v prosinci bádala nad tím, jak se vypořádat s úbytkem množství slunečního světla, jehož v tomto období dopadá na Zemi nejméně za celý rok.

Inspiraci našla u dávných severoevropských pohanů, kteří zdobili své příbytky větvičkami vždy zelených jehličnanů, aby si udrželi naději na blízký příchod lépe osvětlených (a teplejších) dní.

Metodu se rozhodli radní otestovat na jednom ze svých kolegů. Vybaveného pytlem smrkových větví jej vyslali na sedm dní do krušnohorských lesů nedaleko Vejprt, aby ověřil pozitivní dopady přítomnosti jehličí na svou morálku.

Kolega se vrátil již po hodině a čtvrt s tím, že metoda určitě funguje, protože i přes zimu, déšť a sporé odění pociťuje euforii.

Tento závěr se však zdál radním ukvapený a raději proto testovanému vzorku uložili ještě strávit noc v nevytápěném sklepení s jedlí bělokorou.

Jeho ranní podrážděnost všechny zprvu zaskočila, avšak záhy si uvědomili, že omylem vypnuli nejen topení, ale i světlo, takže kolegu nemohl hřát pohled na výše zmíněný sličný evropský jehličnan.

Zde kvůli nenadálé pracovní neschopnosti způsobené zápalem plic muselo testování ustat.

Přesto se Rada jednomyslně shodla, že pozitivní dopad jehličí na zimní náladu lze považovat za prokázaný. Symbolem tohoto vědeckého úspěchu je stromeček na prosincovém ponožkovém exempláři.

Materiál

Prosincové ponožky tvoří ze zhruba 85 % dlouhovlasá česaná bavlna. Tu doplňuje přibližně 5 % polyamidu, kterýžto jsme využili pro zpevnění ponožky.

Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje ponožce pevnost, elastan ji naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí rovněž ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny