Červen '22

Červen '22

Náš nejnovější červnový ponožkový výjev na téma „Panda debužírující v bambusovém háji“.

Bambus

Příběh

Společně s kolegy z Nejvyšší ponožkové rady jsme připravili ponožkový výjev na téma „Panda debužírující v bambusovém háji“.

Využili jsme naň bambusové příze, čímž se důmyslně propojuje námět se samotnou metodou zpracování. Ostatně červnový termín dokončení veledíla, tedy počátek léta, činí volbu bambusu logickou. Nemalá část exponátů z této série totiž bude vystavena přímo na končetinách (převážně dolních) Pánů z Ponožkovic. Díky své prodyšnosti až chladivosti poskytne bambusová příze kurátorům těchto letních expozic zvýšené pohodlí.

Na volbu materiálu se odkazuje i samotný námět pojednání. Žádný živočich nemiluje tuto obrovitou trávu z čeledi lipnicovitých tak jako panda velká. Ikonická medvědovitá šelma se kvůli ní zřekla svého masožravectví a bambus tak plní takřka celý její jídelníček. A vlastně i diář, neboť nižší výživová hodnota rostlinné stravy znamená, že dospělý jedinec musí denně spořádat i více než dvacet kilogramů bambusu, což mu zabere téměř všechen bdělý čas.

Majitelé díla však nemusí mít obavy, že bambusové ponožkové exponáty zapříčiní pandí hladovění. Bambus je totiž nejrychleji rostoucí rostlinou na světě. Pokud tedy někdy někdo skutečně slyšel trávu růst, pak se muselo jednat jedině o bambus.

Černobílých huňáčů navíc není na světě mnoho. Stojí za tím i malá pandí ochota se párovat či dokonce pářit. Věda ohledně příčin nenalezla shodu, avšak já mám jasno. Očekávat erupce vášně od vyznavačů nudné černobílé kombinace je holý nesmysl. Stačilo by se podívat do ponožkových šuplíků členů Klubu Pánů z Ponožkovic a každý by poznal, že s barvami je párování mnohem zábavnější.

Materiál

Osmdesát procent ponožky tvoří bambusová viskóza, kterou doplňuje pět procent bavlněné příze a stejný podíl polyamidu. Obě tyto ingredience jsme přimíchali pro zvýšení odolnosti.

Zbývající desetinu vyplňuje Lycra a polypropylen. Polypropylen zaručuje ponožkám vysokou pevnost, Lycra přidává potřebnou pružnost a také antibakteriální ochranu.

S přáním mnoha bambusově prodyšných kroků
Vaše Nejvyšší ponožková rada

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny