Leden '20

V lednu jsme zjišťovali, že i pod malým sklonem lze vystoupat vysoko.

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada se v lednu zamýšlela nad tím, jak členům popřát, aby rok 2020 vypadal co nejlépe.

Okamžitě jsme si však uvědomili omezenost našeho pohledu. Je přeci mnoho zásadních událostí, které naše oči nevidí.

Vezměte si kupříkladu příliš rychlé kmitání včelích křídel či puk vystřelený z hokejistovy hole. Mozek moudře usoudí, že by nás z takové rychlosti bolela hlava, a překryje ji takzvanou „pohybovou neostrostí“. Tu můžete spatřit třeba hned. Stačí, když si před obličejem začnete mávat rukou nejrychleji, jak umíte. Výsledná šmouha je právě zmíněným jevem. Jen bych doporučil neprovádět tento experiment na veřejnosti.

Slepotu nalezneme i na opačném konci rychlostního spektra. Vidíme snad pouhým okem rozkvétat květiny či zamrzat jezera? Neviditelně pomalé procesy jsou přitom ústřední i pro náš život. Štěstí rychle nabyté je polétavé a nejpevnější zdraví má ten, kdo jej postupně tuží.

Bude-li se Vám tedy zdát, že nestoupáte ke svým cílům, vězte, že zdání může klamat, a vzpomeňte si třeba na lednový ponožkový exemplář. Na první pohled mu dominuje horizontální vzorování, ale ve skutečnosti vzor úspěšně stoupá od špičky až k hornímu lemu ponožky. I s malým sklonem lze za čas vystoupat vysoko.

Materiál

Lednová ponožka sestává z osmdesáti pěti procent z bavlněné příze, což je nejen u nás nejoblíbenejší ponožkový materiál. Bavlnu doplňuje pět procent polyamidu, jímž jsou vyvedeny červené prvky.

Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajištuje ponožce vysokou pevnost, elastan jí naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

J K Jaromir Kubina Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
J M Jirka Mitáš Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny