Únor '19

V únoru jsme uvedli nový kousek do síně abstraktní slávy.

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada v únoru rozhodla, že ponožka by měla být inspirována dílem některého ze slavných malířů. Ale kterého?

Škála návrhů se táhla od andělsky hravého Vasilije Kandinského přes barvami posedlého Henriho Matisse až po opočenského rodáka Františka Kupku. Bylo jasné, že shodnout se na jednom jméně bude oříškem.

Hubert Ponožka, sekterář Klubu, si naštěstí včas povšiml, že navržení kandidáti se řadí mezi abstraktní umělce. To ukazovalo na překvapivou soudnost ponožkových radních, neboť pomocí úpletu bychom těžko reprodukovali renezanční fresku či barokní portrét. Abstraktní díla mohou být pravidelnější, což jim dává pletařský potenciál. A ani nemusí být přímo náročná na malířský talent, což jim zase dává potenciál být vytvořena pány radními.

S odvahou sobě vlastní jsme ustoupili od výběru z již existujících děl a navrhli vlastní ponožkovou abstrakci. Únor je mrazivě bílý, zimní měsíc. Povětšinou to však není ani vidět, neb stále ještě převládá temná barva noci. Zároveň již můžeme čas od času zahlédnout žlutooranžově hřejivé přísliby přicházejícího oteplení.

Voilà! V Ponožkovicích se zrodila abstrakce současného měsíce.

Materiál

Únorový, dohranata tvarovaný vzor sestává z osmdesáti pěti procent z česané bavlny, kterou doplňuje pět procent polyamidu. Ten ponožce propůjčuje vyšší odolnost.

Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje ponožce vysokou pevnost, elastan jí naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Ponožky v akci

L K Lukáš Kroupa Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
L J Lukáš Jílek Člen Klubu Pánů z Ponožkovic
Martin Hála Martin Hála Člen Klubu Pánů z Ponožkovic

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny