Srpen '18

Srpnové ponožkové žně.

Bavlna

Příběh

Nejvyšší ponožková rada upřela v srpnu svůj zrak na srp. Na první pohled běžný rolníkův nástroj nejenže má po sobě pojmenován jeden z měsíců, nýbrž svého času se také vyjímal na vlajce rozlohou největšího státu světa, Sovětského svazu. Obě tato ocenění přitom poukazují na nelehký dějinný úděl rolnického stavu.

Dnes je srpen ponejvíce spojován s letními radovánkami, avšak kupříkladu ještě na počátku dvacátého století se i u nás většina práce odehrávala v zemědělství. V tom byl vrchol léta spjat právě s uchopením srpu a ohnutím hřbetu.

Komunističtí ideologové si v té době povšimli velkého počtu rolníků, a aby si je naklonili, umístili jejich symbol, tedy srp, do svého znaku. Netrvalo však dlouho a soudruhům se zdál být podíl rolníků až moc vysoký, což se jali měnit nechvalně proslulou kolektivizací.

Těžký osud rolníkův se nás dotknul. Abychom jim alespoň symbolicky ulehčili, vytvořili jsme v srpnu odlehčenější ponožku s menší hustotou bavlněných vláken, jež jsou též zemědělským produktem. Zároveň jsme tím dostáli i snaze o lepší cirkulaci vzduchu okolo Vašich nášlapníků v letním období, tedy podobně vysokému morálnímu ideálu.

Materiál

Na srpen jsme pro Vás připravili ponožku jako dělanou pro zbývající slunné týdny léta.

Ponožka se z osmdesáti pěti procent skládá z česané bavlny, přičemž ta je ve světlejších vertikálních pruzích vypletena s poloviční hustotou. To ponožce zajišťuje lepší prodyšnost. Pět procent ponožky tvoří polyamid.

Kostra ponožky se skládá po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje ponožce vysokou pevnost, elastan jí naopak dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí ionty stříbra, jež působí antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny