Září '17

Září '17

Zelené ponožky, balzám na nožky.

Bavlna

Příběh

V září jsme se zabývali změnami, které s sebou chtě nechtě přináší konec léta.

Ať už se jedná o stále dřívější západy slunce či všeobecný úbytek parných dnů, každá změna s sebou přináší určité množství neklidu. A ten se nevyvaroval ani radním z Nejvyšší ponožkové rady.

Vypátrali jsme však, že co působí jako balzám na všechny druhy znepokojení, je zelená barva. Podle moderních vědců totiž podporuje pocity klidu, naděje, ale i tolerance, a tak jsme navrhli, že jako ideální balzám na zkoušené duše bychom mohli vyvést zářijovou ponožku právě v zelené barvě.

Bohužel jsme si neuvědomili, že na zelenou barvu je lidské oko ze všech barev nejcitlivější a dokáže ji rozlišit v nejvíce odstínech.

Dlouho jsme se proto nemohli na podobě nejnovějšího ponožkového modelu shodnout. Nakonec jsme však přišli s nápadem, za který by se nemusel stydět ani král Šalamoun: ponožky vyvedeme hned v několika odstínech zelené, aby si každý pár očí přišel na své.

Materiál

Zelené odstíny jsou vyhotoveny z bavlněné příze, jež tak tvoří zhruba osmdesát pět procent ponožky. Červené prvky a místa nejvíce exponovaná jsme upletli z polyamidu, který je v ponožce obsažen z pěti procent.

Kostra ponožky se skládá tradičně po pěti procentech z polypropylenu a z elastanu. Polypropylen zajišťuje vysokou pevnost, elastan naopak ponožce dodává potřebnou pružnost. V ponožce se nacházejí rovněž ionty stříbra působící antibakteriálně.

Edice: Pánské

Všechny ponožky z Ponožkovic jsou navrženy a vyrobeny v ČR.

Sdílet

Připojte se k nám na facebooku a instagramu


Dozvěděli jste se vše, co potřebujete?

Pokud se Vám náš pestrobarevný svět líbí, velice rádi Vás přivítáme mezi členy Klubu Pánů z Ponožkovic.
Anebo nás potěšíte, když členstvím obdarujete někoho ze svých blízkých.

Darovat členství Stát se členem

Jsem člen a chci se přihlásit do klubovny